Priština, 14. studenog 2016. - Član Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) i dopredsjednik Europske stolnoteniske federacije Ivo-Goran Munivrana posjetio je od 3. do 6. studenog 2016. godine u Prištini Kosovski olimpijski odbor (KOK). Povod je bila proslava druge godišnjice službenog priznanja KOK-a od strane Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) 22. listopada 2014. godine i time priznavanja cjelokupnog kosovskog sporta.


Munivrana je bio službeni predstavnik Svjetske stolnoteniske federacije (ITTF), koja je u dugogodišnjem procesu primanja KOK-a u članstvo MOO-a odigrala ključnu ulogu. ITTF bio je prva svjetska sportska federacija, od potrebnih najmanje 5, koja je na svom Kongresu u Parizu 2003. godine primila Kosovski stolnoteniski savez u punopravno članstvo.

 

Proslava obljetnice iskorištena je kao izuzetna prigoda da se na gala večeri uz direktan televizijski prijenos proslavi i osvajanje prve kosovske olimpijske medalje u Rio de Janeiru - zlato judašice Majlinde Kelmendi - te nagrade svi zaslužni kosovski sportaši i treneri.

 

Na večeri je uručena i posebna nagrada počasnom predsjedniku ITTF-a Adhamu Sharari, najzaslužnijem u procesu priznavanja KOK-a, za pomoć kosovskom sportu, ne samo u postupku priznavanja nego i u godinama koje su tome slijedile. Nagradu je preuze Ivo-Goran Munivrana kao posebni izaslanik.

 

Predstavnike KOK-a na čelu s predsjednikom Besimom Hasanijem i počasne goste iz inozemstva - predsjednika AIBA-e i člana izvršnog odbora MOO-a Ching Kuo Wua, predsjednika Svjetske judo federacije Mariusa Vizera te dopredsjednika ITTF-a Ivo-Gorana Munivranu - primio je predsjednik Vlade Kosova Isa Mustafa. Munivrana mu je tom prigodom prenio i pozdrave Hrvatskog olimpijskog odbora i njegovog predsjednika Zlatka Mateše.

 

Boravak na Kosovu Munivrana je iskoristio za predavanje članovima Kosovskog stolnoteniskog saveza o razvojnim programima ITTF-a, a predavanju je nazočio i predsjednik KOK-a Hasani. (hoo/igm)