Zagreb, 6. listopada 2015. - Sastanak partnera u SCORE projektu održao se u Londonu 30. rujna 2015. godine. Projekt koordiniran od Europske nevladine sportske organizacije (ENGSO) promovira rodnu jednakost među sportskim trenerima i Europski je projekt podržan od Erasmus +Sport programa.

Hrvatski olimpijski odbor kao jedan od partnera u projektu predstavljala je Gordana Borko, koordinatorica projekta.Sastanak partnera bio je od presudne važnosti za provedbu projekta i finalizaciju obrazovnog alata za podizanje svijesti o rodnoj ravnopravnosti među sportskim trenerima i programa obrazovanja za mentore. Sastanak su vodile Heidi Pekkola i Sara Massini iz ENGSO –a. Sarah Milner i Julie Mackintosh iz organizacije sportskih trenera Velike britanije, zadužene za alat za podizanje svijesti o rodnoj ravnopravnosti provele su sudionike sastanka kroz alat i kroz radionice osigurale povratne informacije o materijalu. Alat za podizanje svijesti služiti će sportskim organizacijama u uspostavljanju boljih uvjeta za rodnu ravnopravnost i olakšati ženama pristup među sportske trenere. Nadalje, poseban alat bit će namijenjen ženama koje su zainteresirane za trenerski poziv. Sadržaj alata bit će završen tijekom sljedećih tjedana. Nakon toga SCORE projekt kreće u svoju ključnu fazu. U zemljama partnerima, Hrvatskoj, Cipru, Finskoj, Njemačkoj, Litvi, Portugalu, Švedskoj i Velikoj britaniji organizirati će se trening seminari za sportske organizacije s ciljem podizanje svijesti i edukacija za primjenu ovih alata. Sudionici seminara raspravljali su o rasporedu trening seminara koji će se održati od studenog 2015 do srpnja 2016. godine. Druga ključna točka sastanka bila je edukacija za mentore. Ovaj program će stvoriti grupu mentora iz Europe predanih potpori trenerica u njihovom radu. Na sastanku se raspravljalo o profilu sudionika za edukaciju za trenere te o nacionalnoj obvezi da oformi održivu mrežu mentorstva kroz sudionike edukacije za mentore.

 

Za više informacija posjetite stranicu SCORE projekta http://www.score-coaching.eu/ i slijedite diskusiju na društvenim mrežama scorecoaching i equqlityincoaching. (hoo/gb)