Zagreb, 31. kolovoza 2015. - U sklopu projekta SCORE Europska nevladina sportska organizacija (ENGSO) u partnerstvu s europskim sportskim organizacijama među kojima je i Hrvatski olimpijski odbor, pozvala je na suradnju u obrazovnom programu  mentorstva za trenerice koje su evidentno kronično podzastupljene  u sportu i nedovoljno uključene u procese edukacije i napredovanja u  svojoj struci.  

Primjer Hrvatske nije izuzeće, stoga je Komisija za žene u sportu pod vodstvom predsjednice Morane Paliković Gruden, ujedno i dopredsjednice HOO-a, ovo pitanje potaknula aktivno promičući sudjelovanje također malobrojnih hrvatskih trenerica u projektu SCORE.

Cilj  ovog obrazovnog program je stvaranje učinkovitog mentorskog sustava u sportskim organizacijama kako bi se  prevladale prepreke s kojima se susreću žene trenerice ali i  često neadekvatna društvena percepcija njihove uloge u svim područjima sporta.  

SCORE projekt podržan je od EU Programa Erasmus +Sport , a vodeću ulogu u dijelu projekta za razvoj strategija za podizanje svijesti i potporu rodne ravnopravnosti među trenerima ima nacionalna agencija trenera Velike Britanije. Podrobnije o projektu i pozivu možemo pratiti na internetskoj adresi  http://www.score-coaching.eu/blog/sports-coach-uk%E2%80%99s-involvement-score-programme i pozivu trenericama na http://www.score-coaching.eu/blog/education-mentors-programme-call-participants

(hoo/rj)