Zagreb, 30. ožujka 2015. - U suorganizaciji Europskog sveučilišnog sportskog saveza (EUSA) i Hrvatskog akademskog športskog saveza (HAŠS) kao domaćina a pod pokroviteljstvom Međunarodne federacije sveučilišnog sporta (FISU), u Zagrebu je od 26. do 29 . ožujka održana međunarodna konferencija o unaprjeđenju sveučilišnog sporta u Europi.

 

Uz pitanja utjecaja i odgovornosti u razvoju sveučilišnog sporta, Konferencija EUSA 2015 otvorila je i pitanja rodne jednakosti te je u okviru teme „Jednakost i etika u sportu" predstavnica Europske nevladine sportske organizacije (ENGSO) Heidi Pekkola, izložila projekt SCORE o rodnoj ravnopravnosti među trenerima a koji je podržan sredstvima EU.

 

Konferencija u Zagrebu, bila je prigoda za razgovor predstavnika partnera u projektu SCORE, Heidi Pekkole (ENGSO), Andreja Pisla (EUSA) te koordinatorice projekta u Hrvatskoj Gordane Borko (HOO) i aktualizaciji promocije Projekta, novih alata za postizanje cilja kao i protokol sudjelovanja šireg članstva partnera. Interes svih je povećanje broja zaposlenih trenerica i volonterki u sportu na svim razinama natjecanja te povećanje znanja o rodnoj ravnopravnosti u edukaciji trenera.