ZAGREB, 6. kolovoza 2014. - Predsjednik Svjetske hrvačke federacije (FILA) Nenad Lalović i predsjednik Hrvatskog hrvačkog saveza Vladimir Bregović posjetili su 6. kolovoza 2014. godine, povodom održavanja Svjetskog prvenstva u hrvanju za juniore u Zagrebu, sjedište Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) gdje ih je primila dopredsjednica HOO-a Morana Paliković Gruden. Pridružili su im se i glavni tehnički delegat FILA-e Akhroldjan Ruziev, predsjednik organizacijskog odbora Miše Kutleša, direktor natjecanja Davor Petanjek i koordinator natjecanja Milan Pavelić.

 

Predsjednik FILA-e Nenad Lalović pohvalio je odličnu suradnju krovne svjetske hrvačke organizacije s Hrvatskim hrvačkim savezom, a dobru priliku za proširenje suradnje vidi posebno na području hrvanja na pijesku koje je FILA počela razvijati kao novi stil u službi promicanja hrvanja, i to posebno u mediteranskim zemljama.

Dopredsjednica Paliković Gruden istaknula je veliki značaj ovog Svjetskog prvenstva za Zagreb, jer iako grad bilježi sve veći broj velikih sportskih natjecanja, svjetska su prvenstva ipak rijetkost. Svjetsko prvenstvo u hrvanju za juniore održava se od 5. do 10. kolovoza u Domu sportova, a na njemu nastupa oko tisuću najperspektivnijih hrvačica i hrvača iz 60-ak zemalja svijeta. (hoo/msč)