ZAGREB/PEKING, 26. svibnja 2009. - Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša boravi u Pekingu u radnom posjetu Kineskom olimpijskom odboru

ZAGREB/PEKING, 26. svibnja 2009. - Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša boravi u Pekingu u radnom posjetu Kineskom olimpijskom odboru. Predsjednik Mateša, veleposlanik RH u Kini Ante Simonić i treći tajnik u Veleposlanstvu Igor Merlin održali su sastanak s kineskim izaslanstvom u čijem sastavu je bio predsjednik Kineskog olimpijskog odbora Liu Peng, glavni tajnik Song Luceng i direktor za međunarodne odnose Shao Hongbo.

Tema sastanka bila je realizacija međusobnog sporazuma o suradnji, gdje su obje strane izrazile veliko zadovoljstvo dosadašnjom provedbom ugovora na područjima razmjene sportaša i trenera, a složili su se kako će se suradnja nastaviti i na području ženske odbojke i ženskog vaterpola. Osim razmjene sportaša i trenera, ubuduće će se raditi i na razmjeni znanstvenika u sportu. Hrvatsko izaslanstvo još jednom je izrazilo zahvalnost NR Kini i nacionalnom olimpijskom odboru na sjajnoj organizaciji i neponovljivim olimpijskim igrama održanim prošle godine u Pekingu. Predsjednik Mateša pozvao je kolegu Penga u uzvratni posjet Hrvatskoj, što je ovaj sa zadovoljstvom i prihvatio – „odraz je to ne samo odličnih odnosa dvaju olimpijskih odbora nego i Republike Hrvatske te NR Kine“ kazao je Mateša.