NIKOSIA, 6. listopada 2008. - Na temu "Nasilje i rasizam – izazov za sportsku zajednicu", prošli tjedan u Nikosiji je održan 14. Europski fair play kongres i Generalna skupština Europskog fair play pokreta (EFPM) u čijem radu su sudjelovale i predstavnice Hrvatskog fair play odbora i HOO-a Biserka Vrbek, Morana Paliković Gruden i Nada Senčar.

NIKOSIA, 6. listopada 2008. - Na temu „Nasilje i rasizam – izazov za sportsku zajednicu“, prošli tjedan u Nikosiji je održan 14. Europski fair play kongres i Generalna skupština Europskog fair play pokreta (EFPM) u čijem radu su sudjelovale i predstavnice Hrvatskog fair play odbora i HOO-a Biserka Vrbek, Morana Paliković Gruden i Nada Senčar.
Predavanja na temu nasilja i rasizma u sportu podnijeli su eminentni predavači iz Engleske, Austrije, Nizozemske i drugih zemalja, a na temu „Fair play deklaracija hrvatske olimpijske reprezentacije“ predavanje je održala i Biserka Vrbek. Naime, hrvatski olimpijci, sudionici OI u Pekingu prije odlaska na Igre potpisali su deklaraciju o fair playu u kojoj su se obavezali da će svojim aktivnim odnosom doprinositi očuvanju načela olimpijskog duha i isticati vrijednosti sporta na dobrobit svih sudionika Igara; da će se ponašati s poštovanjem u pobjedi i porazu te sportski i ljudski uvažavati svoje suparnike, suce, gledatelje i ostale sudionike natjecanja. Potpisivanje deklaracije naišlo je na veliko odobravanje i zadovoljstvo među sudionicima Kongresa.
Generalna skupština EFPM-a, koja je ujedno bila i izborna, potvrdila je dosadašnjeg predsjednika Carlosa Goncalvesa za predsjednika i u sljedećem četverogodišnjem mandatnom razdoblju. Slijedom odluke Vijeća HOO-a, članovima skupštine EFPM-a upućen je prijedlog kandidatura HOO-a za organizaciju 17. Kongresa i Generalne skupštine EFPM-a 2011. godine.