ZAGREB, 26. travnja 2008. - U suorganizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora, u Zagrebu je 26. travnja završen sastanak Izvršnog odbora Europskih nevladinih sportskih organizacija (ENGSO) u čijem je sa...

ZAGREB, 26. travnja 2008. - U suorganizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora, u Zagrebu je 26. travnja završen sastanak Izvršnog odbora Europskih nevladinih sportskih organizacija (ENGSO) u čijem je sastavu predstavnica HOO-a Romana Caput Jogunica. Za razliku od mnogih nevladinih udruga, aktivnosti ENGSO-a usmjerene su na promicanje zdravlja, volonterizma, tjelesne aktivnosti djece, mladeži i odraslih te osoba starije dobi. Upravo o tim temama i načinima kako utjecati na svijest ljudi o bitnosti bavljenja sportom, o ulozi sporta u društvu te o zdravlju i obrazovanju mladih raspravljalo se na sjednici IO-a. Odrađene su i pripreme za pan-europski seminar i Opću skupštinu ENGSO-a koja će se održati od 15-17. svibnja 2008. u turskom Istanbulu.

Prema ENGSO akcijskom planu i usvojenim prioritetima, zaključeno je da se glavni ciljevi odnose na uspostavljanje čvršće suradnje s europskim strateškim partnerima, nevladinim organizacijama. U ENGSO su udružene 41 nevladina sportska organizacija,nacionalna sportska federacija ili nacionalni olimpijski odbor, među kojima je i Hrvatski olimpijski odbor član ovog uglednog sportskog udruženja od 1998. godine.