BRDO KOD KRANJA, 17. ožujka 2008. - Na inicijativu Republike Slovenije, aktualne zemlje predsjedatelja Europskom unijom, te na inicijativu Slovenskog olimpijskog odbora, u Brdu kod Kranja je 16. i 1...

BRDO KOD KRANJA, 17. ožujka 2008. - Na inicijativu Republike Slovenije, aktualne zemlje predsjedatelja Europskom unijom, te na inicijativu Slovenskog olimpijskog odbora, u Brdu kod Kranja je 16. i 17. ožujka 2008. godine održan zajednički sastanak ministara EU zemalja i predsjednika nacionalnih olimpijskih odbora zemalja članica EU-a kao i zemalja Jugoistočne Europe, a u čijem radu je sudjelovao i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša.

Iskustvo koje Hrvatska u tom smislu može ponuditi temelji se na kvalitetnoj suradnji vlasti i nacionalnog olimpijskog odbora, suradnji koja može doprinijeti nekim od budućih rješenja u definiranju zajedničkih interesa sporta u Europi. Bio je to prvi sastanak resornih ministara i predsjednika NOO-a gdje se raspravljalo o pokretanju suradnje i dijaloga između institucija vlasti i sporta. "Ovo je bio iznimno važan sastanak za budućnost europskog sporta, a pokrenuta su brojna pitanja razvoja sporta u Europskoj uniji", rekao je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.