ZAGREB, 17. siječnja 2008. - Hrvatski olimpijski odbor potvrdio je sudjelovanje u međunarodnom natječaju Šport i glazba, a koji je raspisao Međunarodni olimpijski odbor (MOO) i njegova Komisija za k...

ZAGREB, 17. siječnja 2008. - Hrvatski olimpijski odbor potvrdio je sudjelovanje u međunarodnom natječaju Šport i glazba, a koji je raspisao Međunarodni olimpijski odbor (MOO) i njegova Komisija za kulturu i olimpijsko obrazovanje. Natječaj će se provoditi u dvije faze - nacionalna i međunarodna.

Nacionalna faza za koju je odgovoran Hrvatski olimpijski odbor (HOO) traje do 31. ožujka, a međunarodna, u nadležnosti MOO-a, trajat će od 15. travnja do 1. lipnja 2008. godine. Na natječaj će se moći prijaviti svi zainteresirati, bez obzira na dob i iskustvo, koji znaju pjevati, svirati neki instrument, bilo kao grupa, zbor ili solo izvođač.

Tema natječaja je sport i olimpizam pa bi sve skladbe pristigle na natječaj trebale biti inspirirane sportom. Točne propozicije natječaja bit će poznate do početka veljače kada će isti biti i raspisan od strane Hrvatskog olimpijskog odbora.