Hrvatski klub olimpijaca

www.olimpijci.hr

 

hrvatski klub olimpijaca

 

Predsjednik Željko Jerkov

Glavni tajnik dr.sc. Damir Škaro

 

 

 

 

 

 


Trg Krešimira Ćosića 11
HR-10000 Zagreb

T: +385 1 3650 580
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Istoga dana kada je, u ime Međunarodnog olimpijskog odbora, Hrvatski olimpijski odbor prigodnom svečanošću 22. prosinca 1993. uručio značke 129 hrvatskih sportaša osvajačima olimpijskih medalja na Igrama od 1948. godine, hrvatski su olimpijci održali osnivačku skupštinu na današnjem Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu  i time utemeljili Hrvatski klub olimpijaca.

 

Opširnije ...

Split, 10. travnja 2019. - Najstariji živući Hrvat koji u vlasništvu ima osvojenu olimpijsku medalju, Duje Bonačić, zaokružio je deveto desetljeće života. Tim povodom Hrvatska pošta je na njegov rođendan, 10. travnja, u poštanskom uredu 21001 Split izradila i u uporabu stavila prigodni žig s njegovim likom. Osim toga, u obilježavanje Dujina 90. rođendana uključili su se i splitski olimpijci te njegov matični klub - HVK Gusar, koji je u klupskom restoranu priredio i malu svečanost. Vodstvo Hrvatskog olimpijskog odbora poslalo je legendarnom olimpijcu posebnu plaketu u znak zahvalnosti, ne samo za olimpijsko zlato otprije gotovo 70 godina, nego i za promicanje sporta, posebno veslanja, tijekom i nakon aktivne karijere.

Bivši košarkaški reprezentativac i olimpijac Željko Jerkov izabran je za novog predsjednika Hrvatskog kluba olimpijaca s mandatom do kraja Igara u Tokiju 2020. Bivši legendarni košarkaš splitske Jugoplastike i nositelj zlatnog i srebrnog odličja s Igara u Moskvi 1980. i Montreala 1976.

ZAGREB, 13. ožujka 2013. (Hina) - Hrvatski klub olimpijaca s oduševljenjem je dočekao odluku Vlade koja je na sjednici u srijedu donijela Uredbu o naknadama za sportsku izvrsnost i poslala ju u Sabor na daljnju proceduru.