Hrvatski klub olimpijaca

Istoga dana kada je, u ime Međunarodnog olimpijskog odbora, Hrvatski olimpijski odbor prigodnom svečanošću 22. prosinca 1993. uručio značke 129 hrvatskih sportaša osvajačima olimpijskih medalja na Igrama od 1948. godine, hrvatski su olimpijci održali osnivačku skupštinu na današnjem Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu  i time utemeljili Hrvatski klub olimpijaca.

 

Opširnije ...

Bivši košarkaški reprezentativac i olimpijac Željko Jerkov izabran je za novog predsjednika Hrvatskog kluba olimpijaca s mandatom do kraja Igara u Tokiju 2020. Bivši legendarni košarkaš splitske Jugoplastike i nositelj zlatnog i srebrnog odličja s Igara u Moskvi 1980. i Montreala 1976.

ZAGREB, 13. ožujka 2013. (Hina) - Hrvatski klub olimpijaca s oduševljenjem je dočekao odluku Vlade koja je na sjednici u srijedu donijela Uredbu o naknadama za sportsku izvrsnost i poslala ju u Sabor na daljnju proceduru.

ZAGREB, 18. lipnja 2009. – Hrvatski olimpijac i stolnotenisač Zoran Primorac, na danas održanoj izbornoj skupštini Hrvatskog kluba olimpijaca (HKO), izabran je za predsjednika HKO-a u četverogodišnjem mandatnom razdoblju (2009-2013).