Zagreb, 26. svibnja 2022. - Pod predsjedavanjem čelnice Hrvatskog fair play odbora Danire Bilić, u prostorijama Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) održana je 2. sjednica HFPO-a u mandatnom sazivu 2021. - 2025. Osim spomenute predsjednice HFPO-a, sjednici je nazočilo još sedam članova: Morana Paliković Gruden, Biserka Vrbek, Romana Caput Jogunica, Nataša Muždalo, Dubravko Ižaković, Goran Jukić i Vinko Knežević.

S obiljem informacija o provedbi aktivnosti fair playa u programu i organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza (HŠSS) nazočne je upoznao Goran Jukić, naglasivši kako je provedba projekta fair play kartona toliko zaživjela među školarcima da je fair play postao svojevrsni brend u sustavu HŠSS-a. Izvijestio je i da je tijekom 2021. i 2022. godine fair play karton dobilo 19 pojedinaca, devet školskih sportskih društava, dva voditelja i jedna navijačka skupina. Vrlo dobar odaziv uslijedio je i za ovogodišnji "Tjedan fair playa u mojoj školi", koji je obuhvatio škole iz desetak hrvatskih županija i grada Zagreba.

Nataša Muždalo informirala je o najnovijem izdavačkom projektu iz serijala "bonton u sportu". Istaknula je kako je u pripremi HFPO-ov Bonton za suce, ali i da su prošlotjedni navijački neredi nametnuli potrebu što skorijeg izdavanja Bontona za navijače, za što bi trebalo pronaći i zainteresiranog partnera, poput Ravnateljstva policije ili Hrvatskog nogometnog saveza.  

Razmatran je i plan aktivnosti HFPO-a za razdoblje svibanj - prosinac 2022. godine te istaknuto da će i ove godine biti upućen poziv za obilježavanje Međunarodnog fair play dana (7. rujna). Dopredsjednica Europskog fair play pokreta (EFPP) Biserka Vrbek pozvala je sve dionike sporta na isticanje nominacija za nagradu za fair play EFPM-a, a informirala je i o događajima koji slijede u fair play pokretu na kontinentalnoj i svjetskoj razini, od kojih je kronološki prva - 28. skupština EFPP-a 1. lipnja u Bruxellesu.

Na poziv glavnog tajnika Športske zajednice Osječko-baranjske županije Dubravka Ižakovića, iduća sjednica HFPO-a (vjerojatno u rujanskom terminu) trebala bi se održati u Osijeku. (hoo)