Zagreb, 2. prosinca 2021. - Hrvatski fair play odbor (HFPO) raspisuje natječaj za dodjelu nagrade sportašici ili sportašu, ženskoj ekipi ili momčadi, treneru ili bilo kojem pojedincu ili kolektivu iz sustava sporta koji su iznimno korektnim činom izazvali pozornost u kalendarskom okviru godine na izmaku. Natječajni tekst HFPO-a prenosimo u cijelosti: 

 

SPORTSKIM UDRUGAMA, SPORTAŠICAMA i SPORTAŠIMA, MEDIJIMA

SVIMA

 

Poštovani,

dana 21. prosinca 2021. godine na svečanosti Velikog dana hrvatskog sporta Hrvatski olimpijski odbor (HOO) proglasit će najbolje hrvatske sportaše i sportašice te će biti dodijeljena i Nagrada za fair play za 2021. godinu.
Nagrada za fair play dodjeljuje se osobi koja je svojim nastupom, postupkom, činom, gestom ili na drugi način u tijeku natjecanja ili u svezi s natjecanjem, u 2021. godini, iskazala izrazito fair i sportsko ponašanje.
Uvjereni da se fair play primjeri postupanja sportaša, trenera i drugih osoba u sportu prepoznaju i zaslužuju priznanje, pozivamo vas da nam dostavite nominacije za dodjelu HOO-ove Nagrade za fair play za 2021. godinu.
Predmetna nominacija treba sadržavati:
- ime i prezime, odnosno naziv te kontakt fizičke ili pravne osobe koja podnosi nominaciju
- ime i prezime te kontakt osobe koja se nominira za dodjelu fair play nagrade HOO-a za 2021. godinu
- kratki opis pothvata, ponašanja ili postupka sportaša, trenera ili druge osobe u tijeku natjecanja ili u vezi s natjecanjem koje se nominira za dodjelu fair play nagrade, te vrijeme i mjesto tog događanja.
Nominacije za Nagradu HOO-a za fair play 2021. godine potrebno je dostaviti na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do ponedjeljka, 6. prosinca 2021. do 10 sati.

Svaka nominacija za fair play nagradu HOO-a ulazi i u daljnji postupak nominacije za fair play nagradu Europskog fair play pokreta (EFPP) i Međunarodnog fair play odbora (MFPO), sukladno ocjeni Hrvatskog fair play odbora (HFPO).

 

Uz sportski pozdrav,

Danira Bilić, predsjednica Hrvatskog fair play odbora
Biserka Vrbek, članica HFPO-a i dopredsjednica Europskog fair play pokreta