Ispis

Zagreb, 1. lipnja 2021. - U dvorani Tajništva Hrvatskog olimpijskog odbora u Zagrebu održana je 12. sjednica Hrvatskog fair play odbora (HFPO), posljednja u dosadašnjem sazivu.
Članovi su informirani o aktivnostima udruge u razdoblju od prošle sjednice koja je zbog pandemijskih uvjeta održana u rujnu prošle godine.

No, unatoč svemu „fairplayovci“ nisu mirovali, a rezultat njihova angažmana je i novo izdanje Bontona za fair play ponašanje u sportu, ovaj put namijenjeno sportašima. To je već četvrta edicija fair play bontona, a predviđeno je tiskanje 1000 primjeraka, uz istaknutu ambiciju članova HFPO-a da stigne do svih osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj, makar i kao primjerak za školsku knjižnicu.
Razgovaralo se i o obilježavanju 2. međunarodnog fair play dana 7. rujna ove godine te o pripremi za održavanje skupštine Europskog fair play pokreta (EFPP), međutim, još se ne zna kako i kada će se održati spomenuti događaji.

Prilikom potpisivanja Deklaracije fair playa za članove Hrvatske olimpijske delegacije na Igrama XXXII. olimpijade Tokio 2020., HFPO je predložio nazočnost japanske veleposlanice u RH, NJ. E. Misako Kaji. Konstatirano je također da u novom sazivu HFPO-a treba angažirati sportaše ili sportašice koji su voljni sudjelovati u radu Odbora i dokazani su pristaše sportskog viteštva i fair playa.
Skup je pozdravio i novi glavni tajnik HOO-a Siniša Krajač, zahvalivši aktualnom članstvu na dosadašnjem angažmanu i poželjevši novoj postavi uspješan rad u idućem mandatnom razdoblju. (hoo/vk)