Zagreb, 11. studenoga 2020. - Na službenoj stranici Hrvatskog odbojkaškog saveza (HOS) sjajna vijest o sportskoj korektnosti. Naime, Savez je nagradio 16-ogodišnju odbojkašicu OK Umag Emu Stikić za iznimnu fair play gestu na kadetskom PH. Prenosimo sadržaj s www.hos-cvf.hr

 

HRVATSKI ODBOJKAŠKI SAVEZ ZAHVALIO ODBOJKAŠICI KOJA JE POKAZALA SPORTSKO POŠTENJE

 

Ema Stikić, 16-godišnja odbojkašica OK Umag, pokazala je na nedavno održanom kadetskom Prvenstvu Hrvatske poštenje svojstveno samo najvećim sportašima i sportašicama. Na utakmici njezina Umaga s ekipom HAOK Rijeka Ema je priznala kontakt s mrežom u jednoj za suce dvojbenoj situaciji, a tim poenom Riječanke su izborile pobjedu i plasman u polufinale. Emin fair play prepoznali su u Hrvatskom odbojkaškom savezu te mladoj odbojkašici uručili reprezentativni dres i pismo zahvale.

- Kada se prisjetim te situacije, prije svega bih se htjela zahvaliti svojim suigračicama i treneru što su me podržali u fair play potezu, iako je to u tom trenutku mogao biti pobjednički poen za nas. Također bih se zahvalila Hrvatskom odbojkaškom savezu, koji mi je poslao dres hrvatske reprezentacije. Ugodno sam se iznenadila i bit će mi čast i zadovoljstvo nositi ga. Utakmica je bila za ulazak u polufinale između OK Umag i HAOK Rijeka i tokom cijele utakmice igrao se poen za poenom, a u odlučujućem petom setu dogodila se situacija u kojoj sam ja reagirala kako sam mislila da je ispravno, iako je to značilo poraz za moju ekipu. Pravi sportski duh i fair play su vrijednosti koje meni osobno jako puno znače, jednako kao i klubu za koji igram. Pokazati sportski duh i fair play su životne vrijednosti, koje su često važnije i od same pobjede - izjavila je Ema Stikić.

 

Predsjednica Hrvatskog fair play odbora (HFPO) Danira Bilić čestitala je mladoj umaškoj odbojkašici na hvalevrijednom potezu. Pohvalila je i Hrvatski odbojkaški savez za simboličnu gestu kojom je dodatno apostrofirana vrijednost sportske korektnosti. (hos/hoo/vk)