Zagreb, 15. rujna 2020. - Hrvatski fair play odbor (HFPO) održao je u prostorijama HOO-a 11. sjednicu, na kojoj su razmijenjene informacije o aktivnostima, realiziranim od prošle sjednice u veljači ove godine, kao i o aktivnostima planiranim za budućnost. Sjednici je nazočilo 10 članova HFPO-a, a predsjedavala joj je predsjednica Danira Bilić.

Budući da je početkom ovoga mjeseca prvi put proslavljen Međunarodni fair play dan, i HFPO se, posredstvom HŠSS-a, uključio u njegovo obilježavanje slanjem školama podsjetnika na taj dan, koji se poklopio i s početkom nastave u Republici Hrvatskoj. Dakako, na razne načine nastavlja se i promocija HFPO-ova fair play kartona, a za videouradak na tu temu pohvaljena je Sportska televizija (SPTV). Aktualne su i konzultacije o mogućem sporazumu na području promocije sporta, dual-karijere u sportu i sportske kulture, čiji bi potpisnici mogli biti predstavnici dvaju ministarstava (turizma i sporta te znanosti i obrazovanja), Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski paraolimpijski odbor, Hrvatski školski sportski savez i Agencija za odgoj i obrazovanje.

U iznimno popularnoj HFPO-ovoj ediciji bontona, dosad su objavljene brošure za predškolski i školski uzrast, kao i za trenere, a do kraja godine na svjetlo dana trebao bi izaći Bonton za sportaše, ubrzo nakon njega i Bonton za suce… Prijedlozi HFPO-a za nagrade Europskog fair play pokreta (EFPP) - sportašica Valentina Pereglin i dužnosnica Nataša Muždalo, jednoglasno su prihvaćeni od izbornog povjerenstva u kojem je bila i naša Biserka Vrbek, pa Hrvatska ima dvije lauretkinje u ovogodišnjem izboru. Dodjela priznanja trebala bi uslijediti na kongresu, ujedno i izbornoj skupštini EFPP-a, u Beču od 22. do 25. travnja 2021. godine. (hoo/vk)