Zagreb, 18. studenoga 2019. - Predsjednica  Hrvatskog fair play odbora (HFPO) Danira Bilić i hrvatska članica Europskog fair play pokreta (EFPP) Biserka Vrbek uputile su sportskim udrugama, sportašicama i sportašima i svim drugim dionicima sportskog sustava u RH obavijest o raspisu natječaja za dodjelu HOO-ove nagrade za fair play. Za početak se naglašava da će 19. prosinca 2019. godine na Velikom danu hrvatskog sporta biti dodijeljena i Nagrada za fair play za 2019. godinu, a trebala bi je dobiti osoba/udruga koja je svojim nastupom, ponašanjem ili na drugi način u tijeku natjecanja ili u svezi s natjecanjem u 2019. godini iskazala izrazito fair i sportsko ponašanje.

Uvjereni da se fair play primjeri postupanja sportaša, trenera i drugih osoba u sportu prepoznaju i zaslužuju priznanje, pozivamo vas da nam dostavite nominacije za dodjelu HOO-ove Nagrade za fair play za 2019. godinu.

Predmetna nominacija treba sadržavati:

- ime i prezime, odnosno naziv, te kontakt fizičke ili pravne osobe koja podnosi nominaciju
- ime i prezime, te kontakt osobe koja se nominira za dodjelu fair play nagrade HOO-a za 2019. godinu
- kratki opis pothvata, ponašanja ili drugog postupka sportaša, trenera ili druge osobe u tijeku natjecanja ili u vezi s natjecanjem koje se nominira za dodjelu fair play nagrade te vrijeme i mjesto tog događaja.

 

Nominacije za dodjelu nagrade HOO-a za fair play za 2019. godine potrebno je dostaviti HOO-u na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 27. studenoga 2019. godine do 12 sati.

Svaka nominacija za fair play nagradu HOO-a ulazi i u daljnji postupak nominacije za fair play nagradu Europskog fair play pokreta i Međunarodnog fair play odbora.