Zagreb, 9. svibnja 2018. - U zagrebačkom Dječjem vrtiću Grigor Vitez održana je radionica pod nazivom „Živjeti fair play“, koju je, u suradnji s ravnateljstvom te ustanove, organizirao Ured za lokalni sport Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO). Više od 50 svakodnevnih korisnika vrtića razveselilo se sudjelovanju na radionici i prvim spoznajama o pravilima fair playja u sportu. U tome im je pomogla bojanka „Bonton ponašanja u športu za djecu predškolskog uzrasta“, čija su ciljna skupina upravo oni.

Riječ je o promociji hvalevrijedne brošure koju su zajedničkim angažmanom oživotvorili predstavnici Središnjeg državnog ureda za šport (SDUŠ), Hrvatskog fair play odbora (HFPO), Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, Agencije za odgoj i obrazovanje te Hrvatskog olimpijskog odbora. 

Najmlađi potencijalni sportaši i sportašice s oduševljenjem su razgledali trofeje koje su im donijeli njihovi gosti - bivši rukometni olimpijac Damir Bičanić te džudaške reprezentativke Tena Šikić i Maja Blagojević. Ponajviše ih se dojmila Bičanićeva olimpijska bronca iz Londona 2012. godine.
Svaki sudionik radionice dobio je na dar „Bonton ponašanja u športu za djecu predškolske dobi“, što im može biti dobar putokaz za bavljenje sportom i življenje u duhu fair playja.
U društvu predsjednice HFPO-a Danire Bilić, koja je imala samo pohvalne riječi za ovaj događaj, radionici su nazočili predstavnici SDUŠ-a i HOO-a. (hoo/vk)