Zagreb, 12. studenoga 2018. - Hrvatski fair play odbor (HFPO) raspisao je natječaj za Nagradu za fair play HOO-a za 2018. godinu, a koja će biti dodijeljena na svečanosti Velikog dana hrvatskog sporta 19. prosinca u Zagrebu. Priznanje je namijenjeno osobi (skupini ljudi ili udruzi) koja je svojim postupkom, gestom ili činom tijekom natjecanja ili u vezi s natjecanjem pokazala izrazito korektno sportsko ponašanje. Pozivamo sportaš(ic)e, sportske dužnosnike, klubove, sportske zajednice i saveze, novinare i sportsku javnost, da istaknu nominacije za HOO-ovu fair play nagradu za godinu na izmaku.

Nominacija treba sadržavati: ime i prezime, odnosno naziv, te kontakt fizičke ili pravne osobe koja podnosi nominaciju; ime i prezime, te kontakt osobe koja je nominirana za fair play nagradu HOO-a za 2018. godinu; kratki opis čina, ponašanja ili postupka sportaša, trenera ili druge osobe koja se nominira za nagradu, te vrijeme i mjesto tog događaja.

Sve nominacije za HOO-ovu fair play nagradu za 2018. godinu potrebno je dostaviti HOO-u na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 30. studenoga 2018. godine u 14 sati. Svaka nominacija za fair play nagradu HOO-a ulazi i u postupak nominiranja za fair play nagradu Europskog fair play pokreta i Međunarodnog fair play odbora. Podsjetimo da HOO-ova Nagrada za fair play prošle godine nije dodijeljena zbog nedostatka valjanih kandidatura. (hoo/vk)