Zagreb, 6. srpnja 2018. - Šesta sjednica Hrvatskog fair play odbora, održana u prostorijama Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) pod predsjedavanjem Danire Bilić, sadržajno je obogaćena i dvjema prezentacijama.

Zanimljiv i edukativan dvojezični priručnik “Bonton ponašanja u športu za djecu školskog uzrasta” (Nataše Muždalo i suradnika) do kraja srpnja trebao bi biti tiskan u 1200 primjeraka, te s rujanskim početkom nove školske godine distribuiran u više od 900 škola u Hrvatskoj.

Provedene polugodišnje aktivnosti Hrvatskog sportskog školskog saveza (HŠSS) u cilju promocije fair play ponašanja među školarcima prezentirali su Stjepan Crnokić i Goran Jukić. Iznimno opsežna aktivnost HŠSS-a uključivala je i državno školsko prvenstvo, ali i edukativne susrete koje su nazočnošću uveličali i proslavljeni hrvatski olimpijci - Zoran Primorac, Damir Martin i Sara Kolak.

Na tragu toga predloženo je i značajnije uključivanje naših istaknutih sportaša u aktivnosti HFPO-a, odnosno - aktiviranje ambasadora fair playa. Prema prijedlogu predsjednice HFPO-a Danire Bilić, hrvatski “fairplayovci” će medijski apostrofirati najkorektniji potez ili čin na planetarno popularnom nogometnom Mundijalu u Rusiji. Ovogodišnji kongres i skupština Europskog fair play pokreta (EFPP) održat će se potkraj studenoga u Bruxellesu (Belgija), a na idućoj sjednici saznat ćemo naše predstavnike na tom skupu. (hoo/vk)