Istanbul, 30. svibnja 2018. - Želeći potaknuti stvaranje i širenje pozitivnih slika o korektnom ponašanju u svim područjima ljudskog djelovanja na nacionalnoj i međunarodnoj razini, Turski olimpijski odbor (TOO) organizirao je 1. svjetski fotografski natječaj na temu fair playja (TOC 1st World Fair Play Photo Contest).

 

Opće pojedinosti natječaja: otvoren je od 1. lipnja do 30. studenoga 2018. godine, a na njemu mogu sudjelovati svi profesionalni i amaterski poklonici fotografije. Svaki sudionik natječaja može konkurirati s tri prethodno neobjavljene fotografije, snimljene u razdoblju od 1. siječnja do 30. studenoga 2018. godine. Fotografije se šalju u tajništvo natječaja na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

Tehničke pojedinosti: fotografije mogu biti crno-bijele ili u boji, snimljene bilo kojim fotoaparatom - analognim ili digitalnim, spremljene u formatu JPEG visoke razlučivosti, bez margina. Kraća strana fotografije mora biti najmanje 1920 pixella, dulja najviše 3200 pixella, uz maksimalnu veličinu datoteke od 4 MB. Minimalna veličina za crno-bijele uratke je 1 MB (2 MB za one u boji). Podaci o autoru i izradi, kao što su ime, potpis, logotip, datum i sl., ne smiju biti vidljivi na fotografiji.

 

Nagrade: fair play diplome te novčane iznose od 4000, 2000 i 1000 turskih lira dobit će autori triju najboljih fotografija, dodatnih pet dobit će po 400 turskih lira (1 trl =1,4 hrk). Uz to, 50 najboljih fotografija bit će objavljeno u službenom albumu 1. svjetskog fotografskog natječaja o fair playju (TOC 1st World Fair Play Photo Contest Album).

O nagrađenima će odlučivati deveteročlano povjerenstvo 17. prosinca 2018. godine, a službena objava najboljih fotouradaka na temu fair playja uslijedit će 19. prosinca. (hoo/vk)