Zagreb, 27. studenog 2015. - Hrvatski olimpijski odbor uputio je poziv članstvu i široj sportskoj javnosti za prijedlog kandidata za Nagradu HOO-a za fair play 2015. godine.

 

Nagradu utemeljenu 2006. godine dodijelit će se onome tko svojim nastupom, ponašanjem u tijeku natjecanja ili u svezi s natjecanjem odražava fair odnos, a koji je temelj olimpijske ideje moralnih i etičkih standarda u sportu i društvu.

Kandidati za Nagradu ujedno ulaze u izbor za postupak nominacije za fair play nagradu Europskog fair play pokreta i Međunarodnog fair play odbora 2015. godine.

Za kandidaturu, uz ime i prezime kandidata potreban je i opis događaja ili postupanja te kontakt osoba za daljnju proceduru. Nominacije za dodjelu nagrade HOO-a za fair play za 2015. godine potrebno je dostaviti HOO-u na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 3. prosinca 2015. godine. Nagrada će se dodijeli na svečanosti Velikog dana hrvatskog sporta 21. prosinca ove godine u kristalnoj dvorani hotela Westin u Zagrebu.

Dosadašnji dobitnici Nagrade HOO-a za fair play su: Hana Dragojević, jedrenje i Vedran Bakač, stolni tenis (2013.); Jedriličarski klub 'Labud' iz Splita u sastavu Nikola Bralić i Dominik Perković - sportaši, te Tonči Antunović i Vedran Mandić – treneri (2010.); Marko Raša, nogometaš iz NK Zadra (2009.); Olimpijska jedriličarska posada - klasa 49er  u sastavu: Petar Cupać, Pavle Kostov i Ivan Bulaja, trener (2008.); Stipe Božić, alpinist i Stolnoteniski klub Obrtnička škola-Brod, Slavonski Brod (2006). (hoo/rj).