ZAGREB, 20. prosinca 2012. - HFPO i HOO pozivaju sportaše, sportske djelatnike, novinare, sportske udruge, poštovatelje sporta i olimpizma da kandidiraju osobu koja je nastupom ili nastupima, ponašanjem ili gestom u sportskim okolnostima iskazala fair stav ili postupak.

Pri odluci o isticanju primjera fair playa neka bude od koristi podsjetiti se na tumačenje Međunarodnog odbora fair playa da je „….Načelo fair playa bitna i dominatna karakteristika olimpijske ideje. Fair play ne podrazumijeva samo pridržavanje pisanim pravilima već on opisuje ispravne stavove sportaša i sportašica i pravi duh njihovog ponašanja: pokazivanje poštovanja za druge i brigu za svoj tjelesni i mentalni integritet. Svaki sportaš koji se stavlja u položaj svog protivnika iskazuje fair play stav. Fair play je, prije svega, pitanje osobnog angažmana pojedinca...." - (Manifest fair playa, Lausanne, 1998.)

----------------------------------------------------------------------------

Kandidature, s opisom konkretne situacije, postupka ili djela poslati e-mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili poštom na Hrvatski olimpijski odbor, Trg Krešimira Ćosića 11, 10000 Zagreb s naznakom „za Fair play “
Prijave se primaju tijekom čitave godine.