ZAGREB, 10. svibnja 2012. – Hrvatski fair play odbor (HFPO) održao je u četvrtak, 10. svibnja 2012. u sjedištu Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) u Zagrebu 12. sjednicu. 

 

Odbor je izvijestio da osim priručnika o fair playu, priprema i deklaraciju o fair playu koju će potpisati svi članovi Hrvatske olimpijske delegacije na OI London 2012. Deklaracija će se nakon Igara štampati u obliku plakata te distribuirati svim osnovnim školama u Hrvatskoj, ali i drugim zainteresiranima.

HFPO je u suradnji s HOO-om i Hrvatskim školskim športskim savezom 4. svibnja 2012. na Svečanom zatvaranju završnice državnog prvenstva za učenike osnovnih škola u Poreču dodijelio Fair play nagradu školskog sporta. Nagrađena je Rebeka Knežević, učenica osnovne škole Frana Krste Frankopana iz Osijeka koja je na poluzavršnom natjecanju školskih sportskih društava osnovnih škola Regije Istok u gimnastici svoje mjesto u ekipi prepustila mladoj gimnastičarki na zamolbu njene teško bolesne majke.

HFPO je utemeljen odlukom Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora 10. svibnja 2006. Zadaća je sustavno promicanje vrijednosti fair playa na načelima tolerancije i međusobnog poštovanja u svim oblicima sporta te doprinositi njegovu napretku prema pravilima Međunarodnoga i Europskoga fair play pokreta. Predsjednica HFPO-a je Biserka Perman, a članovi u mandatnom razdoblju 2012. do 2015. su Morana Paliković Gruden, Nada Senčar, Dubravko Ižaković, Ana Jelušić, Romana Caput Jogunica, Goran Jukić, Gordan Kožulj, Nataša Muždalo, Morana Brkljačić Žagrović, Biserka Vrbek, Ivana Lukačić Krajina, Jura Ozmec, Zlatko Karlo i Branko Vukina.