ZAGREB, 26. rujna 2011. – Pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Europskih olimpijskih odbora (EOC) te Međunarodnog vijeća za sportsku znanost i tjelesni odgoj (ICSSPE), Hrvatski olimpijski odbor (HOO), Hrvatski fair play odbor (HFPO), i Grad Poreč domaćini su 17. Europskog fair play kongresa koji će se održati od 28. do 30. rujna 2011. u Poreču u hotelu Valamar Riviera, Villi Polesini i Istarskoj sabornici.

U radu Kongresa sudjelovat će više od 150 predstavnika međunarodnih i domaćih nevladinih i vladinih institucija te športskih udruga osobito angažiranih na promociji načela fair play kulture. Očekivano, tema „Sport kao dio kulture: Fair play kao dio športske kulture“ potaknut će područje fair playa, tolerancije i drugih vrijednosti sporta, kao i iznalaženje novih mogućnosti razvoja sportske kulture kao dijela kulture i odgoja a radi suzbijanja nasilja i drugih negativnih ponašanja osobito djece i mladeži.

Otvaranju Kongresa 28. rujna 2011. u 19 sati u Villi Polesini u Poreču uz brojna ugledna imena međunarodnog i hrvatskoga športa nazočit će predsjednik Europskog fair play pokreta (EFPM) Carlos Goncalves, dopredsjednik EFPM-a Miroslav Cerar, te predsjednik HOO-a Zlatko Mateša, te predsjednica HFPO-a Biserka Perman.

Za sudionike 17. Europskog fair play kongresa i njihove goste u Poreču (u Villi Polesini) pripremljene su prigodne izložbe sportskih fotografija a u organizaciji Hrvatskog zbora sportskih novinara i Hrvatskog sportskog saveza gluhih.

Više o Kongresu saznajte na http://www.hoo.hr/2459-v-17-europski-fair-play-kongres.aspx.