Tema kongresa: Šport kao dio kulture - fair play kao dio športske kulture" (Sport as a part of Culture: Fair Play as a Part of Sports Culture) Podteme kongresa: Utjecaj športa na moralne promjene u društvu Etičko ponašanje trenera Mediji i nasilje u športu Fair play i ponašanje navijača Datum održavanja: 29.9. - 30.9.2011. Mjesto održavanja: Poreč, Istarska sabornica, Villa Polesini, Valamar Riviera Hotel Kontakt osoba: Biserka Vrbek Telefon: 01/3659 610, 098/477 959 E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Tema kongresa
: Šport kao dio kulture - fair play kao dio športske kulture“ (Sport as a part of Culture: Fair Play as a Part of Sports Culture)
Podteme kongresa:
Utjecaj športa na moralne promjene u društvu
Etičko ponašanje trenera
Mediji i nasilje u športu
Fair play i ponašanje navijača
Datum održavanja: 29.9. - 30.9.2011.
Mjesto održavanja: Poreč, Istarska sabornica, Villa Polesini, Valamar Riviera Hotel
Kontakt osoba: Biserka Vrbek
Telefon: 01/3659 610, 098/477 959
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Pokrovitelji Kongresa:
17. Europski fair play kongres održava se pod pokroviteljstvom Europskih olimpijskih odbora i International Council of Sport Science and Physical Education (ICSSPE), kao i predsjednika Republike Hrvatske, prof.dr.sc. Ive Josipovića te Ministarstva znanosti obrazovanja i športa Republike Hrvatske.

Teme:
Kongres promovira načela fair playa, tolerancije i drugih vrijednosti športa, te nastoji izmjenom pozitivne prakse potaknuti djelovanje, a znanstvenim pristupom temi otvoriti nove mogućnosti za unapređenje aktivnosti koje potiču i promiču fair play ponašanje u športu i svim drugim područjima života. Temom ovog Kongresa željelo se istražiti i potaknuti nove mogućnosti razvoja športske kulture, kao dijela kulture i kvalitetnih odnosa djece i mladih u športu, radi suzbijanja nasilja i drugih negativnih ponašanja i pojava među njima.

Sudionici:
U radu Kongresa sudjeluju predstavnici članova Europskog fair play pokreta, bivši športaši nositelji najviših olimpijskih i drugih športskih medalja, aktivni športaši, športski dužnosnici, predstavnici športskih udruga, znanstvenici, profesori, nastavnici i istraživači te druge stručne osobe, učenici i studenti. Interes za rad na Kongresu izrazili su i ministri nadležni za šport pojedinih europskih zemalja.

Dokumentacija:
17. EUROPSKI FAIR PLAY KONGRES - prijavnica
17. EUROPSKI FAIR PLAY KONGRES - poziv
17. EUROPSKI FAIR PLAY KONGRES - informacija

************************************

Vidi: Hrvatski fair play odbor