Hrvatski fair play odbor

Hrvatski fair play odbor utemeljen je odlukom Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora 10. svibnja 2006. godine, a  čine ga predstavnici HOO-a i Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN). Zadaća Odbora je sustavno promicanje vrijednosti fair playa na načelima tolerancije i međusobnog poštovanja u svim oblicima sporta te doprinositi njegovu napretku prema pravilima Međunarodnoga i Europskoga fair play pokreta.

Prvi članovi Odbora imenovani su u rujnu 2007. godine iz redova olimpijaca, uglednika hrvatskoga sporta i javne riječi među kojima su Stojko Vranković, Nada Senčar, Gordan Kožulj, Verica Haraminčić, Morana Paliković Gruden, Romana Caput Jogunica, Goran Jukić, Luciano Sušanj, Dubravko Ižaković, Jura Ozmec, Biserka Vrbek, Marin Šarec, Romano Janečić i Ivana Lukačić. Za prvu predsjednicu Hrvatskog fair play odbora Vijeće je imenovalo Biserku Perman, vrhunsku kuglačicu i članicu Odbora.

 

Opširnije

Zagreb, 11. studenoga 2020. - Na službenoj stranici Hrvatskog odbojkaškog saveza (HOS) sjajna vijest o sportskoj korektnosti. Naime, Savez je nagradio 16-ogodišnju odbojkašicu OK Umag Emu Stikić za iznimnu fair play gestu na kadetskom PH. Prenosimo sadržaj s www.hos-cvf.hr

Zagreb, 24. listopada 2020. - Trofejna hrvatska samostreličarka Valentina Pereglin dobitnica je još jednog prestižnog priznanja za fair play potez iz 2019. godine. Iz Međunarodnog fair play odbora u Hrvatski olimpijski odbor stigla je obavijest da je sjajnoj 26-ogodišnjoj sportašici iz vrbovečke Dubrave dodijeljena svjetska diploma za fair play "Pierre de Coubertin - Čin poštene igre".

Zagreb, 15. rujna 2020. - Hrvatski fair play odbor (HFPO) održao je u prostorijama HOO-a 11. sjednicu, na kojoj su razmijenjene informacije o aktivnostima, realiziranim od prošle sjednice u veljači ove godine, kao i o aktivnostima planiranim za budućnost. Sjednici je nazočilo 10 članova HFPO-a, a predsjedavala joj je predsjednica Danira Bilić.