Hrvatski fair play odbor

Hrvatski fair play odbor utemeljen je odlukom Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora 10. svibnja 2006. godine, a  čine ga predstavnici HOO-a i Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN). Zadaća Odbora je sustavno promicanje vrijednosti fair playa na načelima tolerancije i međusobnog poštovanja u svim oblicima sporta te doprinositi njegovu napretku prema pravilima Međunarodnoga i Europskoga fair play pokreta.

Prvi članovi Odbora imenovani su u rujnu 2007. godine iz redova olimpijaca, uglednika hrvatskoga sporta i javne riječi među kojima su Stojko Vranković, Nada Senčar, Gordan Kožulj, Verica Haraminčić, Morana Paliković Gruden, Romana Caput Jogunica, Goran Jukić, Luciano Sušanj, Dubravko Ižaković, Jura Ozmec, Biserka Vrbek, Marin Šarec, Romano Janečić i Ivana Lukačić. Za prvu predsjednicu Hrvatskog fair play odbora Vijeće je imenovalo Biserku Perman, vrhunsku kuglačicu i članicu Odbora.

 

Opširnije

Zagreb, 9. svibnja 2018. - U zagrebačkom Dječjem vrtiću Grigor Vitez održana je radionica pod nazivom „Živjeti fair play“, koju je, u suradnji s ravnateljstvom te ustanove, organizirao Ured za lokalni sport Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO). Više od 50 svakodnevnih korisnika vrtića razveselilo se sudjelovanju na radionici i prvim spoznajama o pravilima fair playja u sportu. U tome im je pomogla bojanka „Bonton ponašanja u športu za djecu predškolskog uzrasta“, čija su ciljna skupina upravo oni.

Bruxelles, 24. studenoga 2018. - Na dvodnevnom 24. kongresu i općoj skupštini Europskog fair play pokreta (EFPP) u Bruxellesu predstavnici nacionalnih fair play odbora razmotrili su djelovanje udruge u godini na izmaku. Skup je održan pod predsjedavanjem čelnika EFPP-a Christiana Hinterbergera, a u radu su sudjelovale i hrvatske predstavnice - članica Izvršnog odbora EFPP-a Biserka Vrbek te predsjednica Hrvatskog fair play odbora (HFPO) Danira Bilić.

Zagreb, 12. studenoga 2018. - Hrvatski fair play odbor (HFPO) raspisao je natječaj za Nagradu za fair play HOO-a za 2018. godinu, a koja će biti dodijeljena na svečanosti Velikog dana hrvatskog sporta 19. prosinca u Zagrebu. Priznanje je namijenjeno osobi (skupini ljudi ili udruzi) koja je svojim postupkom, gestom ili činom tijekom natjecanja ili u vezi s natjecanjem pokazala izrazito korektno sportsko ponašanje. Pozivamo sportaš(ic)e, sportske dužnosnike, klubove, sportske zajednice i saveze, novinare i sportsku javnost, da istaknu nominacije za HOO-ovu fair play nagradu za godinu na izmaku.