Zagreb, 2. lipnja 2011. Hrvatski olimpijski odbor prijavio je transnacionalni projekt "Pravo na igru" za centralizirani program Europske komisije "Osnaživanje žena" s glavnim ciljem regionalnog povezivanja žena u športu i osnaživanje njihovog statusa.

Zagreb, 2. lipnja 2011. Na prijedlog Komisije za skrb o ženama u športu pod predsjedanjem Morane Paliković Gruden, članice Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatski olimpijski odbor prijavio je projekt Pravo na igru za centralni program Europske komisije Osnaživanje žena.

Partneri Hrvatskog olimpijskog odbora kao nositelja ovog projekta, koji bi se u slučaju prihvaćanja projekta provodio tijekom dvije godine, su Slovenski, Makedonski i Crnogorski olimpijski odbor.

Glavni cilj projekta regionalno je povezivanje žena u športu i osnaživanje njihovog statusa uz specifične ciljeve osnivanja mreža za žene u športu u olimpijskim odborima i njihovim članicama, utvrđivanje stanja i statusa žena u športu u zemljama partnerima, upoznavanje dobrih primjera prakse u europskim zemljama, predlaganje i provođenje mjera za poboljšanje statusa žena u športu, smanjivanje razlike među spolovima u području športa te senzibiliziranje javnosti za pitanja statusa žena u športu.

Objava rezultata natječaja Europske komisije najavljena je za 27. srpnja 2011. godine.