U Zagrebu održana 8. sjednica Komsije za skrb o ženama u športu predlaže primjenu zaključaka IV. Seminara za koordinatorice za žene u športu. Mlada ambasadorica Hrvatskog olimpijskog odbora za Olimpijske igre mladih u Innsbrucku Ana Jelušić pozvana kao govornik na ceremoniji otvaranja na V. Svjetskoj konferenciji o ženama u športu Međunarodnog olimpijskog odbora koja će se održati u veljači 2012. godine u Los Angelesu.

Zagreb, 14. prosinca 2012.

Pod predsjedanjem predsjednice Komisije i članice Vijeća HOO-a Morane Paliković Gruden održana je 8. sjednica Komisije za skrb o ženama u športu s temom primjene zaključaka IV. Seminara za koordinatorice za žene u športu održanog u Opatiji 22. listopada 2011. godine vezano za ostvarivanje mjera Nacionalne politike za ravnopravnost spolova, 2011.-2015.

Primjena zaključaka provest će se uvođenjem odredbe u statute svih članica HOO-a i njihovih članica o zastupljenosti od 40 % podzastupljenog spola u tijela športske udruge; uspostavljanje evidencija o zastupljenosti žena i muškaraca od upravljačkih, admininstrativnih pozicija do športaša; osiguravanje ravnopravnog stručnog usavršavanja, osposobljavanja i zapošljavanja za oba spola te organizacija seminara za žena za upravljačke poslove u športu.

Ana Jelušić, mlada ambasadorica Hrvatskog olimpijskog odbora za Olimpijske igre mladih u Innsbrucku pozvana je V. Svjetske konferencije o ženama u športu Međunarodnog olimpijskog odbora koji će se održati u veljači 2012. godine u Los Angelesu.