Od 25. do 31. srpnja 2010. održana su dva europska prvenstva u softballu; za seniore i za djevojke u juniorskoj kategoriji. U obje konkurencije Hrvatska je imala svoje predstavnike.Zagreb, 1. kolovoza 2010. - Od 25. do 31. srpnja 2010. održana su dva europska prvenstva u softballu; za seniore i za djevojke u juniorskoj kategoriji. U obje konkurencije Hrvatska je imala svoje predstavnike.

Europsko prvenstvo za seniore održano je u Havlickuv Brodu (Češka) a sudjelovalo je osam reprezentacija među kojima i Danska koja je osvojila prvo mjesto.

Hrvatska je u završnici pobjedom protiv Slovačke 6:1 osvojila 7. mjesto iza reprezetnacije Belgije s kojom je hrvatska momčad odigrala vrlo zanimljivu utakmicu i tijesno izgubila 5:6. No, natup u pomlađenom sastavu pokazao je kako možemo računati na dobre nastupe hrvatske reprezentacije i u budućnosti.

Europsko prvenstvo za juniorke održano je u Beču (Austrija), uz sudjelovalo 15 reprezentacija. Hrvatska je pobjedama protiv Izrela i Austrije 3:2, odnosno 13:2 osvojila 12. mjesto. Iako mlađe (i do dvije godine) i s manje iskustva, hrvatske su sportašice pokazale osobitu sportsku zrelost i vjerujemo da će već slijedeće EP donjeti plasman kakav hrvatski softball realno može ostvariti.