Zagreb, 14. prosinca 2017. - Sudeći prema odazivu predstavnika nacionalnih sportskih saveza, za Mediteranske igre u Tarragoni (22. lipnja - 1. srpnja 2018. godine) vlada veliki interes.

Pomoćnik glavnog tajnika za olimpijski programa i šef Misije na spomenutim Igrama, Damir Šegota, upoznao je tridesetak nazočnih s informacijama koje su u ovom trenutku dostupne.

- Predviđa se da će hrvatsko izaslanstvo brojiti oko 100 sportaša i 50 pratećih osoba. Interes nam je da odu oni najbolji pa kriterij za nastup podrazumijeva sve sportaše I. kategorije i one iz II. kategorije mlađe od 23 godine koji dolaze iz olimpijskih sportova. Nije nam cilj slati sportaše po iskustvo, ali neki će savezi iskoristiti i takvu mogućnost - rekao je Šegota. 

Potkraj ožujka iduće godine nacionalni savezi će poslati širi popis sudionika (uključujući i sportaše s invaliditetom), a za to će se pobrinuti u njima uspostavljeni koordinatori projekta MI 2018. Konačan popis sudionika trebao bi biti definiran do 7. lipnja iduće godine. Šegota je naglasio da će hrvatski sportaši na Mediteranskim igrama u Tarragoni boraviti u vrlo kvalitetnoj opremi tvrtke 4F, a da će im dresove za nastup osigurati matični savezi.

Prema trenutačno vrijedećem rasporedu, sva natjecanja na MI u Tarragoni počet će 23. lipnja, osim plivanja, odbojke, nogometa i mačevanja, čiji je start predviđen dan ranije.  (hoo/vk)