Olimpijski odbor Sjedinjenih američkih država (USOC) odlučio je da će američki grad-kandidat za organizaciju Olimpijskih igara 2012. godine biti New York. U konkurenciji je uz New York bio San Franc...

Olimpijski odbor Sjedinjenih američkih država (USOC) odlučio je da će američki grad-kandidat za organizaciju Olimpijskih igara 2012. godine biti New York. U konkurenciji je uz New York bio San Francisco, a članovi USOC-a odlučili su se za New York nakon što su oba grada prezentirala svoje kandidature. Kandidatura New Yorka se, naravno, ponajviše oslanjala na emocije vezane za teroristički napad na World Trade Center 11. rujna prošle godine.

Međutim, samo ta činjenica neće, po riječima prvog čovjeka Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Jacquesa Roggea, bitnije utjecati i na konačnu odluku koju će o gradu-domaćinu OI 2012. godine donijeti 2005. članovi Međunarodnog olimpijskog odbora. Oni će sasvim sigurno kao jedan od najvažnijih kriterija pri izboru budućeg organizatora olimpijskih igara uzeti sigurnosni aspekt kojem će zacijelo posebnu pozornost pokloniti uz New York i ostalih šest gradova kandidata: Moskva, Stockholm, Pariz, London, Madrid i jedan od njemačkih gradova za koji se odluči Njemački olimpijski odbor.