Na 38. sjednici Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora, koja se održala 15. rujna uoči prve dodjele Nagrada HOO-a "Dražen Petrović" za najbolje perspektivne hrvatske sportaše i ekipe mlađih dobnih kate...

Na 38. sjednici Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora, koja se održala 15. rujna uoči prve dodjele Nagrada HOO-a "Dražen Petrović" za najbolje perspektivne hrvatske sportaše i ekipe mlađih dobnih kategorija, odlučeno je o nekoliko bitnih točaka koje su se nalazile na dnevnom redu. Tako je Vijeće verificirao još 12 evidentnih olimpijskih kandidata za Olimpijske igre u Pekingu. Izravnu kvalifikaciju za OI u Pekingu izborili su kajakaš Stjepan Janić, plivač Marko Trahija, Jedriličari Šime Fantela, Igor Marenić, Luka Radelić i Ivan Kljaković-Gašpić, veslači Nikša i Siniša Skelin, Ante Kušurin i Mario Vekić, te gimnastičar Filip Ude, dok se za konačnu verifikaciju gimnastičarke Tine Erceg čeka potvrda iz Međunarodnog gimnastičkog saveza. Također je usvojilo i listu B potencijalnih kandidata za OI na kojoj su plivači Vanja Rogulj, Ante Cvitković i Nikša Roki, te atletičar Željko Vincek, dok su u kategoriji potencijalnih olimpijskih kandidata pet jedriličara - Mate Arapov, Milan Vujasinović, Marin Mišura, Ante Ćesić i Ante Kujundžić, a status potencijalnog kandidata prestaje gimnastičaru Robertu Seligmanu.

Sada je i poznat konačan popis sportaša za Igre zemalja jugoistočne Europe, u Solunu koje se održavaju od 14. do 21. listopada. Hrvatsku će tamo zastupati 93 sportaš u 9 sportova. Jednoglasno je prihvaćena i odluka Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) koji je kao svoje članove u novoutemeljenom Fair-play vijeću HOO-a istaklo Juru Ozmeca, Marina Šareca, Romana Janečića i Ivanu Lukačić. Udruzi Roma odobren je iznos za sufinanciranje svjetskog prvenstva Roma u malom nogometu u Splitu, koji će se održavati 8. i 9. listopada. Govorilo se i o pomicanju datumu proslave Velikog dana hrvatskog športa sa 17. siječnja na 27. ili 28. prosinca.