Ispis

Temeljem ostvarenih rezultata na Svjetskom prvenstvu u taekwondou, Filip Grgić, Ana Zaninović i Sandra Šarić odlukom Vijeća HOO-a sa 36. sjednice održane 12. lipnja 2007. u Zagrebu, uvršteni su u ka...

Temeljem ostvarenih rezultata na Svjetskom prvenstvu u taekwondou, Filip Grgić, Ana Zaninović i Sandra Šarić odlukom Vijeća HOO-a sa 36. sjednice održane 12. lipnja 2007. u Zagrebu, uvršteni su u kategoriju potencijalnih "A" olimpijskih kandidata. Tako se sada u olimpijskom programu nalazi 93 sportaša, od čega 21 evidentni, 45 potencijalnih "A" i 27 "B" olimpijskih kandidata. Odlukom Vijeća došlo je do promjena i u ostalim razvojnim programima HOO-a.

U razvojni program predolimpijskog kvalifikacijskog ciklusa pod nazivom - Program IV, uvršteni su hrvatska muška i ženska seniorska košarkaška reprezentacija, jedriličari Petar Cupać, Pavle Kostov (klasa 49er), Siniša Mikuličić (klasa STAR) te dvojica biciklista koja će se naknadno odrediti, a na prijedlog Saveza. U program potpore kvalitetnim sportašima (Program III) uvršteni su atletičari Željko Vincek, Matija Čop i Nikolina Horvat te hrvač Tonimir Sokol. U program potpore sportašima mlađih dobnih kategorija (Program I), odlukom Vijeća uvršteni su veslači Filip Zember i Boris Gardijan, skijaši Ivan Mihelčić i Tamara Zubčić, klizačica Monija Aleksić, tenisač Antonijo Lupieri te po prvi put sportaš iz auto i karting sporta Nikola Beluhradski. U Individualni program posebne skrbi o mladima (Program II)uvrštena je mlada sportašica iz badmintona Staša Poznanović.

Na zahtjev Hrvatskog rukometnog saveza, Vijeće je u program sufinanciranja rada vrhunskih trenera,u mjesto Irfana Smajlagića uvrstilo vrsnog rukometaša i olimpijca Slavka Golužu. Na konferenciji za novinare održanoj po završetku sjednice Vijeća, predsjednik HOO-a Zlatko Mateša obavijestio je novinare kako grad Peking planira organizirati press centar za sve neakreditirane novinare tijekom održavanja Olimpijskih igara 2008. godine, obzirom da su interesi svjetskih medija iznad svih očekivanja organizatora. Tako će hrvatski neakreditirani novinari osim press centra u Hrvatskoj kući imati na raspolaganju i press centar koji će biti u organizaciji pekinške gradske uprave.