Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) na 35. redovnoj sjednici održanoj 21. svibnja 2007. godine, uvrstilo je još četiri evidentna olimpijska kandidata za OI Peking 2008.; plivačicu Sanju Jovan...

Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) na 35. redovnoj sjednici održanoj 21. svibnja 2007. godine, uvrstilo je još četiri evidentna olimpijska kandidata za OI Peking 2008.; plivačicu Sanju Jovanović i atletičarku Ivanu Brkljačić koje su ostvarile "A" olimpijske kvalifikacijske norme, te streljače Suzanu Cimbal-Špirelju i Petra Goršu na temelju propisane olimpijske kvote. Na prijedlog Ureda za olimpijski program, u kategoriju potencijalnih "B" olimpijskih kandidata uvršteni su atletičarka Ivana Vuković i stolnotenisač Roko Tošić.

Time je u korisnike olimpijskog programa za OI Peking 2008. potvrđeno 90 sportaša iz 16 sportova, od čega su 21 evidentni, 42 potencijalna "A" i 27 potencijalnih "B" olimpijskih kandidata. Na zahtjev Hrvatskog skijaškog saveza temeljen na promjeni stručnog tima skijaša Ivice Kostelića, Vijeće je odlučilo o zamjeni korisnika sredstava u programu angažiranja trenera. Tako će umjesto Gregorya Christiana Bilića u kategoriji vrhunskih trenera u programu se naći novi trener Ivice Kostelića Walter Hubmann. Vijeće je odobrilo i zahtjev Hrvatskog saveza sinkroniziranog plivanja da se izbornicu hrvatske reprezentacije Ivu Gričar uvrsti na korisničku listu trenera mlađih dobnih kategorija.

Do promjena je došlo i u programu individualne skrbi o mladim sportašima. Novi korisnici su klizač Boris Martinec i hrvač Danijel Janečić dok je na prijedlog Hrvatskog taekwondo saveza status korisnika programa prestao sportašici Ani Kozić. Vijeće je prihvatilo izvješće o financijskom poslovanju HOO-a u prva četiri mjeseca 2007. godine koje je prema svim pokazateljima u potpunosti stabilno i u skladu s ovogodišnjim planom i programom.