Ispis

Hrvatska vaterpolska reprezentacija odlukom Vijeća, na 34. sjednici održanoj 25. travnja 2007. godine, i službeno je potvrđena kao evidentni kandidat za nastup na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. ...

Hrvatska vaterpolska reprezentacija odlukom Vijeća, na 34. sjednici održanoj 25. travnja 2007. godine, i službeno je potvrđena kao evidentni kandidat za nastup na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine. U kategoriju potencijalnih "B" olimpijskih kandidata razvrstana je stolnotenisačica Sandra Paović. Na sjednici Vijeća, pod vodstvom predsjednika HOO-a Zlatka Mateše, prihvaćeni su i prvi sportaši korisnici novih razvojnih programa koje je HOO pokrenuo krajem prošle godine.

U Program potpore sportašima mlađih dobnih kategorija (Program I) uvršteno je 13 mladih sportaša iz devet sportova, u Program potpore kvalitetnim sportašima (Program III) uvršteno je 10 sportaša iz pet sportova, a u Program potpore sportašima u predolimpijskom kvalifikacijskom ciklusu (Program IV) uvršteno je osam sportaša iz tri sporta. Vijeće je potvrdilo i nacionalne kandidature za dvije međunarodne nagrade; proslavljenog rukometaša Slavka Golužu za Nagradu MOO-a "Sport i promocija olimpizma" na prijedlog Hrvatskog kluba olimpijaca i Stolnoteniski klub Obrtnička škola iz Slavonskog broda, inače dobitnik Nagrade HOO-a fair play 2006., za Nagradu Međunarodnog fair-play odbora. Vijeće je ustanovilo i način regulacije međusobnih odnosa HOO-a i Hrvatskog paralimpijskog odbora, te Hrvatskog sportskog saveza gluhih za što je predviđen ugovor po uzoru na rješenje između Međunarodnog olimpijskog odbora i Međunarodnog paralimpijskog odbora.

Predsjednik Mateša se osvrnuo i na aktualnu situaciju rekonstrukcije Doma sportova i preseljenja ureda HOO-a i većine nacionalnih sportskih saveza u nove poslovne prostore. Intencija je da HOO, nacionalni sportski savezi, Hrvatski sportski muzej s bogatim fundusom arhivske sportske građe i izložaka, te planirana Kuća slavnih budu objedinjeni u jedinstveni Dom hrvatskog sporta koji bi se trebao graditi pri zagrebačkom Jarunu, izvijestio je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša na konferenciji za tisak održanoj nakon sjednice Vijeća.