Odlukom Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) na 33. sjednici održanoj 21. ožujka 2007. godine, atletičarka Blanka Vlašić je razvrstana u kategoriju evidentnih olimpijskih kandidata za Igre XXIX...

Odlukom Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) na 33. sjednici održanoj 21. ožujka 2007. godine, atletičarka Blanka Vlašić je razvrstana u kategoriju evidentnih olimpijskih kandidata za Igre XXIX. olimpijade Peking 2008. Najbolja hrvatska atletičarka je od 1. kolovoza 2005. godine koristila stipendiju kao "A" olimpijski kandidat, a sada se kao evidentni kandidat pridružila Snježani Pejčić (streljaštvo). U projektu za OI Peking trenutačno se nalazi 85 sportaša, od čega dva evidentna, 44 "A" i 39 "B" potencijalnih olimpijskih kandidata.

Članovi Vijeća usvojili su novo poslovodno ustrojstvo HOO-a čime je, prema riječima predsjednika Zlatka Mateše, završen proces financijskog i organizacijskog restrukturiranja HOO-a, a smanjeni su i nivoi rukovođenja, sa prijašnjih pet na sadašnja tri nivoa. Na prijedlog glavnog tajnika Josipa Čopa, Vijeće je imenovalo sljedeće pomoćnike glavnog tajnika i ravnatelja odjela: pomoćnik glavnog tajnika za olimpijski program Damir Šegota, pomoćnik glavnog tajnika za programe nacionalnih sportskih saveza Marko Ćurković, pomoćnik glavnog tajnika za programe lokalnog sporta Alma Papić, pomoćnik glavnog tajnika za informatiku i financije Krešimir Raos, pomoćnik glavnog tajnika za marketing Ranko Ćetković, pomoćnik glavnog tajnika za pravne i kadrovske poslove Biserka Vrbek te ravnatelj odjela za istraživanje i unapređenje sporta Ivan Varvodić. Vijeće je prihvatilo sufinanciranje Europskog prvenstva u twirlingu koje će se održati od 5-8. travnja 2007. u Zagrebu, kao i sufinanciranje turnira Europskog prvenstva u ragbiju 7 za ženske i muške ekipe koji će se održati od 26-27. svibnja ove godine u Zagrebu.