Na prigodnoj svečanosti u Novinarskom domu, 28. veljače, predstavljen je Hrvatski športski almanah 2001.-2002., u kojem su na 665 stranica zabilježeni svi značajniji športski događaji i rezultati hr...

Na prigodnoj svečanosti u Novinarskom domu, 28. veljače, predstavljen je Hrvatski športski almanah 2001.-2002., u kojem su na 665 stranica zabilježeni svi značajniji športski događaji i rezultati hrvatskih sportaša u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2001. godine. Govoreći o ovogodišnjem, desetom izdanju Hrvatskog športskog almanaha, pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zoran Kovačević naglasio je da se ovakvim izdanjima u Europi mogu pohvaliti samo Engleska, Njemačka, Francuska i Italija, te da je u proteklom desetljeću u Almanasima objavljeno i sačuvano za povijest više od dva milijuna podataka.

Predsjednik HOO-a dr. Zdravko Hebel istaknuo je važnost kontinuiranog izlaženja Almanaha i izrazio zadovoljstvo što se predstavljanje javnosti desetog, jubilarnog broja, poklapa s najvećim uspjesima hrvatskog olimpijskog sporta. Glavni tajnik HOO-a Andrija Mijačika zahvalio je glavnom uredniku i izdavaču Krunoslavu Saboliću na prijegornom radu sakupljanja i objave podataka važnih za našu sportsku i olimpijsku povijest od utemeljanja HOO-a, te naglasio da će krovna sportska organizacija i u budućnosti pomagati izlaženja Almanaha.