ZAGREB, 23. svibnja 2012. – U Novinarskom domu u Zagrebu 23. svibnja 2012. predstavljeno je 20. izdanje Hrvatskog sportskog almanaha.

ZAGREB, 23. svibnja 2012. – U Novinarskom domu u Zagrebu 23. svibnja 2012. predstavljeno je 20. izdanje Hrvatskog sportskog almanaha.

Almanah, koji od početka uređuje autor i glavni urednik Kruno Sabolić, donosi na hrvatskom i engleskom jeziku, na više od 800 stranica detaljan pregled sportskih zbivanja, rezultata hrvatskih sportaša na brojnim svjetskim i europskim prvenstvima i kupovima te nastupima na nacionalnim prvenstvima, ali i druge vrijedne podatke. Postao je zajedničko djelo na čijoj realizaciji osim izdavača rade i glavni tajnici nacionalnih športskih saveza, Hrvatski olimpijski odbor (HOO), Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS), volonteri te drugi zaljubljenici u sport. Almanah na jednom mjestu sistematizira i daje svojevrsni pregled zbivanja hrvatskog sporta.

„U sportu je puno toga, poput rezultata, neizvjesno, ali pouzdano znamo da će Kruno Sabolić na kraju godine sve to staviti u Almanah te da će Almanah izaći. Ono što je prije dvadeset godina bio pionirski uradak danas je standard“ rekao je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

Glavni tajnik HOO-a Josip Čop iskoristio je priliku da se zahvali glavnim tajnicima nacionalnih sportskih saveza, djelatnicima HOO-a i MZOS-a te mnogim drugima koji već godinama sudjeluju u izradi ovog sportskog godišnjaka.