Hrvatski sportski almanah

Hrvatski športski almanah, jedinstvena je publikacija u hrvatskome sportu koja kao svjedok rasta hrvatskog sporta od 1992., sadržava vrijednu dokumentarnu građu s više desetaka tisuća podataka na hrvatskom i engleskom jeziku.

 

Na gotovo tisuću stranica, Almanah svojevrsni je međunarodni vodič o sportskoj Hrvatskoj sa podacima o rezultatima hrvatskih sportaša na međunarodnim i domaćim natjecanjima, kalendarom događanja za aktualnu godinu, raznovrsnosti ustroja i djelovanja institucionalnih oblika u hrvatskome sportu i nizu drugih dragocjenih podataka koje uređuje i vodi glavni urednik, ugledni novinar i publicista Krunoslav Sabolić.

 

Njegovi su glavni suradnici operativci nacionalnih sportskih saveza, županijskih zajednica i drugih udruga od posebnog interesa za hrvatski sport kao što su Hrvatski zbor sportskih novinara, Hrvatsko društvo za povijest sporta, Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, te drugih udruga i institucija.

 

Prvi sportski godišnjak izašao je iz tiska 1992. godine i predstavljen je u Muzeju Mimara u Zagreb u studenome iste godine. Inače, Almanah se može nabaviti kod izdavača, Ars Media d.o.o. u Zagrebu, Krajiška 40/IV tel. 377-286 ili emailom Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .


Hrvatski športski almanah 2010/2011