Varaždin, 7. travnja 2017. (SDUŠ) - Radno tijelo za izradu Nacrta prijedloga Nacionalnog programa sporta održalo je danas u Varaždinu drugu radionicu sa zainteresiranim dionicima u sustavu sporta na kojoj su sudjelovali predstavnici Saveza sportova Varaždinske županije, Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije, zajednice sportskih udruga i saveza Krapinsko-zagorske županije te Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije kao i pojedini predstavnici nadležnih gradskih i županijskih ureda.

 

Poseban gost radionice bio je i naš proslavljeni nogometaš Mario Stanić, a kao tajnik Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije prisustvovao je i naš istaknuti atletičar Branko Zorko. Teme o kojima se raspravljalo doticale su se sportske infrastrukture, financiranja sporta i školskog sporta te su svi okupljeni nudili i konkretna rješenja.

 

„Drago mi je da sam sudjelovao na ovakvoj jednoj radionici, jer sam cijeli život praktičar sporta, a sada se prvi put upoznajem i s ovim drugim stvarima. Bilo mi je jako zanimljivo slušati problematiku koja već dugi niz godina muči sve djelatnike u sportu. Ovaj Nacionalni program sporta trebao je biti donesen još prije 10-15 godina, ali nikad nije kasno i ova suradnja je izuzetno bitna da to napokon sad i napravimo“, rekao je Mario Stanić nakon radionice, te se posebno osvrnuo na jedan problem.

 

„Slušajući sve ovo čini mi se da smo izgubili naglasak prema djeci, a to je ključ svega. Poražavajuća je činjenica da u školama ima samo dva sata tjedno tjelesne i zdravstvene kulture. Nismo svjesni da sport razvija i tijelo i duh, i da je to jedno s drugim povezano i jedno bez drugog se ne može razvijati. Mislim da si po pitanju tog razvoja i osvještavanja svi moramo dati ruke i nešto napraviti“, zaključio je Stanić.

 

Radno tijelo za izradu Nacrta prijedloga Nacionalnog programa sporta do kraja mjeseca travnja imat će još pet radionica koje će se održati u Rijeci, Splitu, Zadru, Osijeku i Bjelovaru.