Zagreb, 30. kolovoza 2019. -  Hrvatska olimpijska akademija ove godine sudjeluje na Festivalu za djecu ZGodionica s tri radionice o olimpizmu i olimpijskim vrijednostima. Festival je organiziran u zagrebačkom parku Ribnjak, a ove godine traje čak 17 dana. Započeo je 23. kolovoza i održava se sve do 8. rujna, svaki dan od 10 do 21 sat. Na programu su različite edukacije, upoznavanje s novim kreativnim područjima, uživanje u brojnim sportskim aktivnosti, ali i ono najvažnije - boravak u prirodi. Festival je prošle godine dobio i status posebne važnosti za grad Zagreb, a o kvalitetnom programu ZGodionice ne prestaju pričati ni djeca ni roditelji. Upravo zbog njih festival ove godine traje dulje, a ima i bogatiji program.

Na sportskim livadama djeci je omogućeno igranje nogometa, ragbija, rukometa, stolnog tenisa, squasha, mogu se okušati u streljaštvu, mačevanju, pa čak isprobati i veslanje u kanuu - u zraku, a uz sve to - i naučiti temeljne vrijednosti Olimpizma. U središtu pozornosti ponovno je jedna od glavnih prošlogodišnjih atrakcija - zipline. Na svakom koraku djeca mogu razvijati kreativnost jer su im na raspolaganju čak i 'magične' radionice koje ih, uz pomoć Ministarstva magije, vode u mistični svijet čarobnjaka. Svi koji posjete ZGodionicu mogu učiti kako plesati na svili, saditi i uzgajati biljke, izrađivati grafite, pohađati DJ radionice, gledati dječje predstave i crtiće, plesati u dječjem disco klubu svaku večer, ali i naučiti nešto novo na satovima engleskog jezika i znanstvenim radionicama. U svijet mašte djecu vodi i baka koja nakon dana ispunjenog aktivnostima, u sjeni svog velikog drveta, čita priče za laku noć.

Radionice HOA-e o olimpizmu i olimpijskim vrijednostima na programu ZGodionice održane su 26. i 28. kolovoza, dok je posljednja na rasporedu u subotu, 31. kolovoza od 17 do 18 sati. Radionice su namijenjene djeci od 9 do 14 godina, a zainteresirani se mogu prijaviti na licu mjesta, uoči samog početka. (hoa/ap)