Čangvon, 8. rujna 2018. - Na Svjetskom prvenstvu u južnokorejskom Čangvonu naša najbolja streljašica Snježana Pejčić osvojila je brončano odličje u gađanju malokalibarskom puškom, u disciplini 50 m - trostav, ispunivši tako i normu za Olimpijske igre 2020. godine u Tokiju.

Finalno nadmetanje Pejčić je završila s pogođena 446,4 kruga. Svjetskom prvakinjom postala je Ruskinja Julia Karimova (461,1), a srebro je osvojila Njemica Isabella Straub (459,5). 

U petak je do naslova svjetskog doprvaka u istoj disciplini stigao Petar Gorša, koji je tako s dva srebra kompletirao svoj najbolji nastup na SP-u. Pejčić je u kvalifikacijama (po 40 metaka u svakom od tri stava) imala četvrti rezultat (1174 kruga), čime je osigurala nastup u finalu. Druga hrvatska predstavnica u kvalifikacijama bila je Marta Zeljković, koja je sa 1152 kruga završila na 51. mjestu u konkurenciji 60 natjecateljica.

Bronca iz Čangvona drugo je Snježanino svjetsko odličje. Prije četiri godine u Španjolskoj je osvojila je naslov svjetske doprvakinje u istoj disciplini.

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Petru Gorši drugo osvojeno srebro i Snježani Pejčić izborenu broncu na SP-u u Južnoj Koreji. (hina/vk)