Porečka "Plava laguna" bit će od 29. svibnja do 1. lipnja 2003. godine domaćin pete Konferencije o sportu radne zajednice Alpe-Jadran. O tome je danas u Portorožu tijekom redovne proljetne sjednice ...

Porečka "Plava laguna" bit će od 29. svibnja do 1. lipnja 2003. godine domaćin pete Konferencije o sportu radne zajednice Alpe-Jadran. O tome je danas u Portorožu tijekom redovne proljetne sjednice Radne skupine za sport Radne zajednice Alpe-Jadran predstavnike 17 regija iz sedam srednjeeuropskih država, Italije, Slovenije, Mađarske, Austrije, Švicarske, Njemačke i Hrvatske, izvijestio viši savjetnik u Ministarstvu prosvjete i sporta Željko Klarić. On je rekao da će se konferencija u Poreču održati pod nazivom "Školska djeca i vrhunski sport", a podteme će biti "Roditelji kao partneri školskog sporta u zemljama i regijama Radne zajednice Alpe- Jadran", te "Voda kao medij sporta za aktivnosti u rekreaciji, amaterskom i vrhunskom sportu".

Po riječima pomoćnika glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora Zorana Kovačevića, tijekom dvodnevnog boravka u Portorožu predstavnici Radne zajednice obišli su sportske i smještajne kapacitete u Kopru, Izoli i Piranu, na kojima će se od 24. do 27.lipnja 2002. godine održati Igre mladeži Radne zajednice Alpe- Jadran u atletici i plivanju za dječake i djevojčice do 17 godina starosti, te natjecanja u odbojci za žene i u košarci za muškarce istih uzrasta. Na zasjedanju je domaćin Zimskih igara Alpe-Jadran, što će se od 20. do 23. siječnja 2003. održati u Koruškoj, predstavio objekte na kojima će se održati natjecanja u alpskom i nordijskom skijanju, hokeju na ledu, skijaškim skokovima, snowboardu i stolnom tenisu. Zoran Kovačević podsjetio je da će Hrvatska biti domaćin Ljetnih igara Alpe-Jadran, ali se još ne zna grad domaćin tih igara koje će se održati u lipnju 2004. godine.

Na igrama bi nastupilo oko 1100 mladih sportaša, a kako domaćin ima pravo izbora jednog sporta Hrvatska će se vjerojatno odlučiti za nogomet, sto će broj sudionika povećati za još 500. Kako Poreč ima gotovo idealne smještajne kapacitete i gotovo sve potrebne sportske sadržaje on se spominje kao jedan od ozbiljnih kandidata za domaćinstvo Igara. U izaslanstvu HOO-a i Ministarstva prosvjete i sporta bili su pomoćnik direktora ureda za olimpijski program, mr. sc. Damir Šegota, stručni suradnik u marketingu Vjekoslav Braco Rolih, te stalni predstavnik HOO-a u Radnoj zajednici Alpe Jadran Kresimir Kristić.