Doha, 14. listopada 2019. - Nakon sedam plovova na prvim Svjetskim igrama u Dohi (Katar), hrvatski kitesurfer (disciplina kitefoil) Martin Dolenc odličnim je petim mjestom osigurao nastup u polufinalu (u srijedu, 16. listopada). Prema dosadašnjim izdanjima na Igrama, Dolenc se pokazao konkurentnim i za osvajanje medalje, no prethodno treba biti najbolji u konkurenciji još petorice suparnika. Naime, dvojici izravnih finalista za završnicu će se pridružiti pobjednici dviju skupina od po šest jedriličara/kitesurfera.

U ženskoj inačici iste discipline (kitefoil) Marija Dolenc nije uspjela proći u poluzavršnicu natjecanja, u sedmom plovu ostala je bez plasmana. Nažalost, ni akvatlonac Luka Grgorinić nije završio utrku, razlog su zdravstveni problemi (crijevna viroza).

 

Porazom od Brazilaca 1-2 (20-30, 17-16, 4-6), hrvatski rukometaši na pijesku oprostili su se od ambicija za osvajanjem medalje. Slijedi im razigravanje za redoslijed od 5. do 8. mjesta. Prvi suparnik im je Australija, a budu li uspješniji od Australaca, u dvoboju za peto mjesto čeka ih bolji iz ogleda Danaca i Mađara. (hoo/vk)