Doha, 13. listopada 2019. - U petom nastupu na prvim Svjetskim igrama na pijesku, koje se od 12. do 16. listopada održavaju u Dohi (Katar), hrvatska muška reprezentacija u rukometu na pijesku poražena je u ogledu B skupine od Mađarske sa 0-2 (18-21, 22-28). Mađari su otpočetka nametnuli svoj ritam igre, stalno održavali prednost, ne dopustivši našim igračima preokret. Sredinom drugoga seta činilo se sa će Hrvatska uspjeti preokrenuti, no suparnička momčad ostala je do kraja borbena i koncentrirana.

Ipak, subotnjim pobjedama nad Tunisom (2-0) i Španjolskom (2-1), naši su rukometaši osigurali prolazak u četvrtfinale. Za nastup u polufinalu, što bi značilo i ulazak u zonu borbe za medalje, u ponedjeljak poslijepodne trebat će svladati reprezentaciju Brazila.

Od ostalih hrvatskih predstavnika, u nedjelju je nastupio samo jedrilličar Martin Dolenc. U prvoj utrci muškog kitefoila zauzeo je vrlo dobro peto mjesto.  U ženskoj inačici iste discipline Marija Dolenc nije startala zbog nedostatka vjetra.  (hoo/vk)