WHISTLER, 27. veljače 2010. – Ivica Kostelić osvojio je srebrno odličje u slalomu na ZOI u Vancouveru zaostavši 16 stotinki za zlatnim Talijanom Gulianom Razzoliem. Kosteliću je to drugo odličje na ovim Igrama, te treće olimpijsko u karijeri.


„Dvije medalje! Što reći!? Ni zlato nije bilo daleko! Super! Staza mi je odgovarala i nije bila teška, a bila je postavljena jednostavno. Uvijek smo govorili koliko su ZOI važne i sad kad smo osvojili medalje to smo i pokazali i to se i obistinilo. Nakon ozljede sigurno bez pomoći ljudi iz Basela, daruvarskih toplica i doktora Egića i fozioterapeuta Prše sigurno ne bi uspio i zato hvala i njima. Zvuči nevjerojatno da su Austrijanci ostali bez medalje i žao mi je zbog Raicha. Janica mi je puno pomogla, a njezina zadnja poruka je bila – to je sad i nikad više; samo kreni naprijed“, rekao je Ivica Kostelić po osvajanju svoje treće olimpijske medalje.Hrvatski bob četverosjed osvojio 20. mjesto

WHISTLER, 27. veljače 2010. - Hrvatski bob-četverosjed u sastavu Ivan Šola, Slaven Krajačić, Mate Mezulić i Andras Haklits okončao je nastup na ZOI na 20. mjestu. Hrvatski bob je sve četiri vožnje opasnom stazom prošao bez prevrtanja.
„Ovo su nam treće olimpijske igre, ostvarili smo finalnu utrku i u konačnici osvojili 20. mjesto. Obzirom na sve okolnosti koje su se događale, odnosno na prevrtanje bobova drugih timova, brzine i opasnosti staze, zatim naše nezgode s iskrivljenom upravljačkom osovinom, svakako smo zadovoljni rezultatom. Od 30 posada samo je 20 završilo trku, a ispali su bivši svjetski prvaci kao što je Rus Zubkov“, rekao je direktor bob reprezentacije Damir Novoselac. Zlatno odličje osvojili su Amerikanci, srebro Nijemci, a broncu Kanađani (hina)