WHISTLER, 18. veljače 2010. – Hrvatski brončani olimpijac Jakov Fak, u četvrtak je nastupio u utrci na 20km i završio na 51. mjestu.

WHISTLER, 18. veljače 2010. – Hrvatski brončani olimpijac Jakov Fak, u četvrtak je nastupio u utrci na 20km i završio na 51. mjestu. Jakov je promašio četiri mete, po jednu u prvom i drugom gađanju, te dvije na četvrtom.
„Previše promašaja za ovu disciplinu. Promašio sam četiri i na to dobio četiri minute na moje trkačko vrijeme; to je stvarno previše. Napravio sam previše pogrešaka, očito sam radio pritisak na sebe jer kada odradim sve kao što je bilo na prvoj trci u nedjelju, onda je sve u redu. Ovo nije bio moj dan, već se ujutro nisam dobro osjećao. Vrijeme je bilo odlično, materijal na skijama dobar, ali ja nisam bio pravi“ rekao je po završetku natjecanja Jakov Fak.

Andrijana Stipaničić Mrvelj zauzela je 83. mjesto u utrci na 15km. Poslije utrke bila je shrvana: „Bolest je ostavila velikog traga. Jedva sam otrčala prvi krug, a ovo ostalo ni sama ne znam kako sam uspjela. Teško mi je.“
Poslije natjecanja Andrijana je odmah otišla u Olimpijsko selo i Jakovljev nastup gledala iz sobe. Zbog bakterijske upale gornjih dišnih puteva, Andrijana je morala propustiti nastup u utrci na 7,5 km sprint. Imala je temperaturu četiri dana te je bila na terapiji antibiotika.


Bob na treninzima u Park Cityu

PARK CITY, 18. veljače 2010. – Posada hrvatskog boba četverosjeda nalazi se u Park Cityu (SAD), gdje na olimpijskoj stazi treniraju za nastup na ZOI Vancouver. Na treningu su morali koristiti iznajmljeni američki bob jer zbog sigurnosnih propisa nisu mogli transportirati svoj, ali unatoč tome uspjeli su popraviti rezultat za 40 stotinki sekunde. Staza u Park Cityu ima slične karakteristike kao staza u Whistleru, iako je nešto sporija. Hrvatski olimpijski bob na treninzima je probao i promjene pozicije gurača u slučaju ozljeda ili eventualnog prevrtanja na treningu u Whistleru. Dečki su smješteni na Utah University u Salt Lake Cityu, svega pola sata vožnje olimpijske staze gdje treniraju.
Posada boba četverosjeda i direktor reprezentacije Damir Novoselac vraćaju se u Whistler u subotu 20. veljače.

Prvi dojmovi Nike i Ane

WHISTLER, 18. veljače 2010. – U srijedu navečer u Whistler su stigli i Danko Marinelli i Dalibor Šamšal, kao i većina alpske reprezentacije osim Sofine Novoselić. Nika Fleiss i Ana Jelušić smještene su u apartmanima gdje su i Ivica, Natko i Ivan, a Tea Palić i Matea Ferk su smještene u Olimpijskom selu zajedno s ostatkom hrvatske olimpijske delegacije.
Ana Jelušić: „Prvi dan je od dolaska pa imamo odmor; došli smo pogledati kombinacijski slalom da malo vidimo stazu i osjetimo atmosferu i što lakše prebrodimo vremensku razliku.Vidim da je Mancuso uvijek na velikim natjecanjima dobra, Maria je zasluženo uzela zlato. Konkurencija je velika jer barem deset cura mogu uzeti medalju u slalomu.Vidjet ćemo jesu li dečki u pravu kad kažu da snijeg izgleda kao na Platku, a tamo sam kuci.“
Prve dojmove je iznijela i Nika Fleiss: „Gledali smo danas snimku kombinacijskog spusta i ujutro je bilo dosta mračno i grbavo. Danas se borimo s jet legom, a od sutra kreću treninzi; ima još dosta dana do utrke. Svi smo se dobro smjestili i organizirali.“