ZAGREB, 1. veljače 2010. – U nazočnosti predsjednice Vlade RH Jadranke Kosor, ministra znanosti, obrazovanja i športa Radovana Fuchsa, člana MOO-a Antuna Vrdoljaka, predsjednika Uprave T-HT-a Ivice Mudrinića

ZAGREB, 1. veljače 2010. – U nazočnosti predsjednice Vlade RH Jadranke Kosor, ministra znanosti, obrazovanja i športa Radovana Fuchsa, člana MOO-a Antuna Vrdoljaka, predsjednika Uprave T-HT-a Ivice Mudrinića i čelnika HOO-a, predsjednika Zlatka Mateše i glavnog tajnika Josipa Čopa, Hrvatski olimpijski odbor (HOO), predstavio je hrvatskim medijima 1. veljače u zagrebačkom Edukacijskom centru T-HT, inače generalnog sponzora HOO-a, gotovo cjelovit sastav Hrvatske olimpijske delegacije ZOI Vancouver 2010.

Naime, do današnjeg dana poznato je da je nastup u Vancouveru ostvarilo 19 sportaša – deset u alpskom skijanju, dva u skijaškom trčanju, dva u biatlonu i pet u bobu četverosjedu.

U ime sportaša, medijima i uglednim sportskim te državnim dužnosnicima obratio se olimpijac Ivica Kostelić, hrvatsko i svjetsko ime alpskog skijanja, osvajač srebrne olimpijske medalje (Torino 2006.), koji je naglasio da: "prvo svima želim zdravlja jer iz osobnog iskustva znam koliko je to važno. Zahvaljujem se premijerki Kosor i članovima Vlade što podupiru sport i nadam se da će to raditi i nadalje. Uvjeren sam da ćemo se iz Vancouvera vratiti barem s jednom medaljom".

Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor uputila je olimpijcima riječi podrške i ohrabrenja: „Ostvarite svoje snove i tada ćemo i mi biti zadovoljni vašim rezultatima. U nedjelju sam bila na rukometnom finalu u Beču i tješila sam naše srebrne rukometaše. Kazala sam im da nikako ne smiju biti razočarani, te da zamisle kako bi bilo sjajno kada bi Hrvatska bila druga u Europi u gospodarstvu, obrazovanju ili na drugim područjima. Upravo bi tu upornost, želju za ostvarenjem cilja i duh kod naših sportaša željela uvesti i u rad vlade", kazala premijerka zaželjevši hrvatskim olimpijcima i puno zdravlja.

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša kazao je kako projekt ZOI Vancouver traje već 30 mjeseci, te da ne dvoji u uspješne nastupe naših sportaša na Igrama, a posebno se zahvalio Vladi RH na pruženoj pomoći. U tom vremenskom razdoblju 38 sportaša i 4 trenera bili su korisnici Programa ZOI Vancouver, a od 2007. do 2010. godine utrošeno je ukupno 13.823.356 kuna, dok je u 2010. (za siječanj i dio veljače) još planirano dodatnih 1.318.600 kuna.

Detaljne informacije o Hrvatskoj olimpijskoj delegaciju, biografije sportaša, financijsku realizaciju programa, odlasku i nastupu sportaša možete pronaći na http://www.hoo.hr/1914-v-xxi-zoi-vancouver-2010vancouver-kanada-12--28-2-2010.aspx.