Sestriere, 13. veljače - Po završetku drugog treninga spusta održanog 13. veljače, Janica Kostelić održala je konferenciju za novinare u press centru Hrvatskog olimpijskog odbora u Sestriereu gdje je ustvrdila kako staza za spust ima puno zavoja i poluzavoja.

Sestriere, 13. veljače - Po završetku drugog treninga spusta održanog 13. veljače, Janica Kostelić održala je konferenciju za novinare u press centru Hrvatskog olimpijskog odbora u Sestriereu gdje je ustvrdila kako staza za spust ima puno zavoja i poluzavoja. "Staza nije preopasna ni brza, ali ću na par poluzavoja morati uloviti pravu liniju" rekla je Janica Kostelić. Na pitanje novinara o pritisku i teretu favorita, Janica je rekla kako bez obzira što na Igre dolazi kao favorit ne razmišlja o tome i ne osjeća pritisak. Kao posljedicu viroze od prije par dana, trostruka olimpijska pobjednica osjeća lagani umor ali kaže da će se do spusta koji je na rasporedu u srijedu u 12 sati naspavati i odmoriti.

Nastup u kombinacijskom spustu i slalomu (14. veljače) u press centru HOO-a najavili su hrvatski olimpijci Ivica Kostelić i Natko Zrnčić Dim. «Dobro se osjećam i zadovoljan sam stazama. Nastup na ZOI nije isto što i nastup na Svjetskom kupu, zato ću riskirati i dati 120 posto jer sljedeće ZOI su tek za četiri godine» rekao je Ivica Kostelić. Uz njih dvojicu u kombinaciji će još nastupiti i Ivan Ratkić i Tin Široki.

Od hrvatskih olimpijaca u ponedjeljak je nastup imala jedino mlada biatlonka Petra Starečvić koja je u disciplini 15 km individual osovjila 80. mjesto zaostavši za pobjednicom Ruskinjom Svetlanom Ishmouratovom 17:25.50. Vođa ekipe Žarko Galjanić rekao je kako je Petra možda mogla malo bolje pucati, ali da su sve u svemu zadovoljni nastupom obzirom da je Petra najmlađa biatlonka na ZOI Torino. Sljedeći nastup Petra Starčević ima 16. veljače u disciplini 7,5 km persuit.